skip to Main Content
7623 Pécs, Rákóczi u. 24-26 +36 72 312 314 kisosz.pecs@gmail.com

Egyesületünk bemutatása

A Baranya Megyei Kereskedők Egyesülete KISOSZ és a Baranya Megyei Kormányhivatal között Együttműködési Megállapodás jött létre, mely folyamatos kapcsolattartást eredményez. Az Együttműködés célja, hogy tájékoztatókon tagjaink felé friss ismereteket nyújtsanak. Egyrészt a korábbi ellenőrzések tapasztalatairól, valamint a várható ellenőrzésekről, a működési hibák javíthatóságáról, a várható változásokról makro gazdálkodás állapotáról. Közös cél a jogkövető magatartás minél szélesebb körben történő megvalósítása a versenyszféra kereskedelemmel foglalkozó és szolgáltatást végző szereplői vonatkozásában.

Egyesületünk célja és feladata, hogy a megye területén működő vállalkozók szakmai érdekeinek védelmét képviselje.

Főbb feladatainknak tekintjük:

  • Tagjaink érdekeinek képviselete helyi és állami szervek előtt.
  • Tagjaink gazdasági tevékenységének elősegítése szervezéssel és koordinációval.
  • A megye vállalkozóit érintő kérdésekben előterjesztéseket, javaslatokat tesz az illetékes szervek felé. Állandó információ szolgáltatást nyújtunk tagjaink számára, valamint „jogpontot” működtetünk azon vállalkozásoknak, akik jogi támogatást kérnek.
  • Törekvéseink közé tartozik, hogy a fiatalok vállalkozóvá válását segítsük. Ennek érdekében középiskolákban, a Pécsi Tudomány Egyetem hallgatói számára tájékoztató előadásokat tartunk.

Fő érdekképviseleti tevékenységünk mellett fontos szerepet tölt be a felnőttképzés, melyet több évtizede magas színvonalon végzünk. Tan éttermünk, tankonyhánk, számítástechnikai eszközeink biztosítják a képzés hatékonyságát.
Az oktatásban részt vevő tanárok középiskolai, illetve egyetemi tanári diplomával és sok éves tapasztalattal rendelkeznek.

A megyei és városi önkormányzattal szoros kapcsolatot tartunk, meghívást kapunk a tevékenységünket érintő közgyűlésekre és bizottsági ülésekre.

Tagjaink túlnyomó többségében családi vállalkozások, ezért segítséget nyújtunk pályázat figyelésben és a munkaerő-hiányuk megoldásában.

Egyesületünk rendszeresen szervez szakmai továbbképzéseket, probléma feltáró beszélgetéseket.

 

Back To Top